Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Keleties rizses csirke / csirkés rizs

2007.12.04. 19:54 jucusmester

Megint valami, ami dobáljuk össze a környékünkön fellelhető alaktrészeket* típusú kollégiumi kajának indult, aztán valami meglepően finom lett belőle. A névvel bajban vagyok: lehet salátának hidegen enni, meg melegen egytálételszerűségnek, és vajon inkább a rizs dominál benne, netán a csirke vagy a salátajelleg? A keleties meg egy jól hangzó jelző a szójaszósz és a bambusz miatt. úgy tűnik, ennek a cuccnak a sokoldalúság az erénye:)

































3 teknősnek:
1 bögre rizs
2 répa
1/2 kiló csirkemell
250g bambuszrügy (konzerv az ázsia boltból)
curry
1/2 fejessaláta
1/4 póréhagyma
szójaszósz

Tekintve, hogy ez sem valami hiper-gourmand étel, mennyiségeket csak úgy viszonyításilag, valószínűleg nem ront rajta, ha csak úgy érzéssel pakolgatjuk bele a dolgokat:)
A rizst megfőzzük a karikára vágott répával, miközben a kockára vágott csirkét olajban megpirítom, félúton belerakom a bambuszt is, jön rá só és curry meg egy pici szójaszósz. A salátaleveleket kisebb darabokra tépkedem, bele a picire vágott póréhegyma, szójaszósz ízlés szerint. A zöldségekre öntöm a rizst és a husit, összekeverem, ekkor pedig voila:)

Idő: 40perc
Pénz: 1200Ft

*hogy gyakorta nem teljesen olyan ételalkatrészek hevernek a környezetemben mint a legtöbb kollégistának az talán más lapra tartozik;)

Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: csirke első rizs bambuszrügy

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr62252499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása