Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Gesztenyés-birsalmás csirke bulgurral

2007.12.12. 21:25 jj

Ezt a recipét igazából Chilitől loptuk jucusmester és pite (muhoebec) bloggerkollégákkal (és mellesleg kedvenc emberekkel), de néhány dolgot kifelejtettünk vagy kihagytunk, úgyhogy a biztonság kedvéért leírom. Az éjféli vacsora oka az volt, hogy túléltem két borzalmasan nehéz napot, és végre volt időm csarnokba menni és főzni. Na és az ilyen ünnepi étkezésen megengedheti magának az ember a gesztenyét és a birsalmát (500 forint kilója...). A gesztenyét egyébként a világ legjobb dolgai közé sorolom, úgyhogy engem bármikor meg lehet lepni bármilyen gesztenyés finomsággal.

3 teknősnek:
egy csirkemell (na igen, Chili combozott, de nekünk ez volt itthon. így is jó.)
egy birsalma
20 gesztenye (mert ebből legalább 5 romlott, haha)
1 fej hagyma
só, bors
őrölt szegfűbors
curry (kurkuma helyett)
+ 1 bögre bulgur

Hagymát apróra daraboltuk, olívaolajon pároltuk. Közben feldarabolódott a husi meg a birsalma, és elkezdődött a gesztenyepucolás, ami az egész legmacerásabb része volt. Ha már jó a hagyma, beledobjuk a husit is sóval, borssal. Itt talán jöhetett volna a curry is, de én elfelejtettem, úgyhogy majd később. Ha már viszonylag átsült a hús (mindenhol fehér), akkor felöntjük vízzel (3-4 dl), na most ment bele a curry és a szegfűbors. Szegfűszeg nem volt itthon. Beledobáltuk a genyéket és a kockára vágott birset, a krumpli csak akkor jutott eszembe, amikor már meg is ettük az egészet. Fedő alatt jó 40 percig főztük alacsony hőfokon, majd összeforraltuk fedő nélkül, ahogy Chili is írta. Köretként bulgur a szokásos módon: amíg a husi készül, emezt beáztatjuk forró sós vízbe, azt ennyi. Jó fincsi lett, édeskés meg minden. Nyami.

idő: 1-1,5 óra
pénz: 1000 forint

Blog Widget by LinkWithin

7 komment

Címkék: csirke gesztenye bulgur birsalma

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr92262107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs 2007.12.12. 22:55:23

ugyanúgy el fogtok veszteni olvasóként, mint az összes többi gasztroblog, ami nem is használ olyan dolgokat, aminek ismerem a nevét. mi az ISTEN az a bulgur?

jj · http://sajtol.blog.hu 2007.12.13. 00:21:02

búzatöret. hasonló a rizshez meg a kuszkuszhoz, ez a méretétől függ, van kisebb szemű meg nagyobb, csak nem kell főzni, ezért baromi kényelmes, nem ég le, nem lesz ragacsos, stb. egyszerűen nem lehet elrontani, mindig tökéletes állagú lesz magától.

zs 2007.12.13. 00:31:02

ilyet ír: hasonló a kuszkuszhoz
;)

jj · http://sajtol.blog.hu 2007.12.13. 00:35:03

de a rizst azt érted, ugye? a kuszkusz olyan, mint a miniatűr tarhonya, csak sokkal jobb. és azt is elég beáztatni. és ilyen arab cucc.
kuszkusz: www.crispywaffle.com/images/tn_couscous2.jpg
bulgur: reformzsenge.blog.nlcafe.hu/files/Bulgur.jpg
rizs: funini.com/japan/recipe/rice/rice.jpg

viktor 2007.12.13. 21:28:19

Hat tudod, bulgur, a szokasos modon.

zs 2007.12.16. 18:41:06

a kuszkuszról rettenetes emlékeket őrzök a Szélesnagy Londonból, vagy önmagában szar íze van, vagy tele volt baszva korianderrel, mint ott minden, de akkor meg nincs íze. de ez lábjegyzet.

jucusmester 2007.12.17. 12:00:49

a kuszkus szerintem sem jobb, mint a tarhonya, nekem is zshez hasonlatos tapasztalataim vannak vele. :P
ellenben bulgur
süti beállítások módosítása