Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Tejbegríz extra - banánnal, mézzel és fahéjjal

2008.01.01. 22:02 jj

Sajnos nem készült fénykép, mert annál hamarabb elfogyott. Nem túl különleges, de pont így még nem ettük soha. Nem volt kakaónk, ki kellett találni helyette valamit.

3 teknősnek:
fél liter tej
4 púpozott evőkanál gríz (búzadara)
2 banán
méz
fahéj
cukor
vaj

Teljesen hagyományos módon főzzünk tejbegrízt: a tej 2/3-át felforraljuk pici cukorral és a grízzel (meg egy csipet só sem árt, hogy ne legyen "sóédes", ahogy anyu szokta mondani), és mikor már üvegesek lesznek a megdagadt grízszemek, hozzáöntjük a maradék tejet, és addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű nem lesz. A legvégén egy evőkanálnyi vajat is olvasztunk bele, hogy jó krémes legyen. Folyamatosan kell kevergetni - ebben persze sosem hiszünk eléggé mindaddig, amíg jól oda nem kozmál. Mindig csomós lesz vagy odaég - rossz esetben mindkettő egyszerre. Most csomós nem lett (:
Levesszük a tűzről, vékony karikákra vágott banánt tolunk bele, mézet - mennyiség attól függ, mennyi cukorral kezdtünk - és fahéjat, melegen finom. Hát ez ilyen bonyolult étel elsejére, lencse nélkül.

Idő: 20 perc
Pénz: nemtom, 3-400 forint?

Blog Widget by LinkWithin

4 komment

Címkék: tej banán méz egyszerű fahéj búzadara

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr90281429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csokimacs · http://mamihami.blog.nlcafe.hu 2008.01.01. 23:08:53

Most látom először a blogotokat, fantasztikus! Bárcsak én is ilyen koliban kotyvaszthattam volna 10 évvel ezelőtt! :)

jj · http://sajtol.blog.hu 2008.01.01. 23:10:05

Ez csak rajtunk múlik ám (:

csokimacs · http://mamihami.blog.nlcafe.hu 2008.01.02. 21:24:27

Én is a társaságra gondoltam ám! :) Nekem ritkán akadt kotyvasztó cimborám, csak én nem értem be menzakoszttal. :)

jj · http://sajtol.blog.hu 2008.01.02. 22:24:43

Igen, a társaság tök jó ehhez (is), és a készülő kajáknak csak egy töredéke kerül ki a blogra.
süti beállítások módosítása