Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Pirított zöldséges tészta

2008.01.02. 02:00 jj

Ez eredetileg egy tegnapi tésztasaláta volt mindenféle öntet nélkül, ami pár falat után borzasztóan unalmas lett majonéz nélkül. Épp kínai recepteket olvasgattam, amikor összeállt a kép: kipróbálom a szójaszószt végre, és lesz meleg kajám nem sok erőfeszítéssel. Nem vagyok benne ezekben a keleti ételekben főzésileg, úgyhogy még kicsit botladozó volt az egész, de egynek nem rossz.

3-4 teknősnek:

a salátához:
fél csomag tészta
répa
cékla
uborka
retek
lilakáposzta
alma

a továbbfejlesztéshez:
szójaszósz
1 hagyma
pár gerezd fokhagyma
ecet (nálam mézecet)
só, bors
ötfűszer
olívaolaj
(barna) cukor


A salátához megfőztem a tésztát és feldaraboltam mindent, összekevertem, ennyi. Majonézzel egész jó volt, és az alma meg a cékla adták a lelkét, ami igazán feldobta. A pirított változatba már talán nem lett volna szükség az almára, de el nem rontotta. Szeleteltem hagymát, olajon pirítottam egy darabig. Hozzáöntöttem a salátát meg a vékonyra szeletelt fokhagymát, rá só, bors, ötfűszer, szójaszósz bőven. A cukor akár el is maradhatott volna, kellett utánsóznom. Öntöttem egy kevés mézecetet, mert valahol olvastam ilyesmi szószról. Nem tudom, mit csinált vele. Első próbálkozásnak nem rossz, ettek belőle páran, és Zsolti nagyon dicsérte az illatát. Az a jó, hogy a zöldségek ropogósak maradnak. Ja és persze simán lehet változtatni a salátához felhasznált zöldségeket, ez volt pont itthon. A színe csodálatos lesz, de ha a salátát állni hagyjuk, akkor befoltozza lilára és kékre a tésztát, ami annyira nem guszta. Pirítva már nem tűnik fel.

Idő: hm, max 1 óra
Pénz: hát ezt végképp nehéz megmondani, a zöldségektől függ. Mondjuk 3-500 forint, igazán nem drága, ha már van otthon szójaszószod meg ilyesmi.

Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: kínai zöldség tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr76281586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása