Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

szószok 4 - szilvás

2008.01.03. 00:29 datolyalma

ez olyan lekvár féle, bár túrós császármorzsa kísérőjeként született. csúnya volt, úgyhogy ezt se fényképeztük le. na majd legközelebb...

hozzávalók:
15 dkg aszalt szilva
2-3 evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál citromlé
fahéj
fél liter víz

a szilvákat cukorral és fél liter vízzel felrakom főni, 10 percig forralom. hozzáadom a citromlevet (frisset lehetőleg) és a fahéjat, még főzöm 5-10 percig. megturmixolom. (ezzel vigyázni kell, mert az egybe szilvákat nehezen bírja a gép és fröcsög, de azért megéri a kockázat)
ha kihűlve túl sűrű, még kis vizet adok hozzá és megint felforralom.

ár:
400

adag:
2 befőttes üvegnyi lett volna, ha meg nem esszük azonnal

Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: aszalt szilva

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr61282729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása