Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Első nap Dániában

2008.02.05. 14:57 jj

Pite (muhoebec) és én első napunkat töltjük épp Dániában, közelebbről Løgumklosterben, népfőiskolán. Négy hónapig maradunk, és valószínűleg nem sokat fogunk tudni főzni, mert itt megteszik helyettünk mások, és naponta háromszor rakják elénk az ételt. Plusz uzsonnára még egy kis sütit a tea mellé... Szóval elég jó dolgunk van. Ma reggelire sok egyéb mellett volt például görögdinnye is... Az én szememben mondjuk borzasztó pazarló, amit csinálnak néha, például egyesével van csomagolva minden, még a vaj is, mint egy hotelben, és nem éppen idényzöldségeket használnak, de ha erre próbálunk nem gondolni, akkor tök jó minden.

Úgy gondoltam, hogy ha főzni nem is tudunk, a minket ért kajaélményeket azért megosztom itt mindenkivel. Eddig két étkezést tudhatunk magunk mögött, és mindkettőn hatalmas választék kipakolva az asztalra. Ebédre egy ilyen tányért szedtem össze:
Van itt egy szelet hal, spenót (még hogy máshol nincs főzelék... dettó mint nálunk), fűszeres-paradicsomos főttkrumpli, zöld kaliforniai paprika és egy szelet érett camambert-szerű sajt. A sajtokból egyébként elég nagy a választék, és finomak is. Második körben szedtem még egy salátából, amiben rukkola, uborka, sárga kaliforniai paprika, jégsaláta és aszalt vörösáfonya volt, mm. Meg egy rétes-szerű cuccból, amin valami finom mártásban spárga-hús-borsó kombót véltem felfedezni.
Ma este palesztin vacsora, holnap pedig kínai, mert kínai újévet ünneplünk. Szóval lesz még miről.

Blog Widget by LinkWithin

3 komment

Címkék: dánia más tolla

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr35326396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2008.02.05. 19:49:08

Jaj, Dánia a szívem csücske. És a népfőiskoláik nagyon jópofák. Svédországban dolgoztam egy évig, és minden hétvégén átkompoztunk Dániába alkoholizálni :-) Régen volt.
Fiatalság, bolondság!
Nagyon irigyellek benneteket!

gabojsza · http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/ 2008.02.06. 06:38:39

Hajrá Teknőscsapat, várjuk a beszámolókat!:-)))
A kínai újévi vacsora különösen érdekel...

jj · http://sajtol.blog.hu 2008.02.06. 10:53:36

(:
A teknőscsapat nagy része még mindig otthon van, és remélhetőleg posztolnak helyettem is főzésről.
A kínai lánykák pedig beszerveztek, ezért én magam is dumplingokat fogok gyártani egész délután (:
És közben fotózok meg jegyzetelek, persze.
süti beállítások módosítása