Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Quiche Lorraine

2008.02.18. 15:57 citrombors

Sajnos fényképet nem készítettünk erről a nagyon könnyen elkészíthető és isteni finom ételről. Gábor születésnapját ünnepeltük, és mivel a farsangi előkészületek már a tetőfokára hágtak, ezért úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem szánjuk rá magunkat egy négyórás főzőcskézésre. (Ez persze nem von le semmit a lényegből = szeretet). Gondolom ezt az ételt nem nagyon kell bemutatni, egy alapvető francia jellegzetesség. Gyorsan belevágok tehát az elkészítés taglalásába...

Hozzávalók:
- gyorsfagyasztott rétestészta (mikor ezt írom, Simor/Damoklész kardja lóg a fejem fölött :)
- 2,5 deci főzőtejszín
- 4 db. tojás
- a fej hagyma apró darabokra vágva
- kb 10 szelet bacon szalonna, megsütve
- 20 deka finom sajt (ez ízlés szerinti, mi egy közepesen lágy, kissé füstölt ízűt vettünk)
- só, bors

Elkészítés:
A tésztával kibéleltem a tekes tortaformát (persze ideális esetben jobb pitesütő-tálat használni, kerámiából), és elősütöttem tíz percig 180 fokon. Ezalatt a szalonnákat közepesen kisütöttem egy serpenyőben, majd a belőlük származó zsiradékban a hagymát is megpirítottam. A tejszínt pedig jól összekevertem a tojásokkal és a fűszerekkel. Miután kivettem a sütőből az elősütött tésztát, először belehelyeztem szépen eloszlatva a szalonnákat, majd erre öntöttem a tejszínes-tojásos dolgot és a megpirított hagymát. Végül pedig az apró darabokra vágott sajttal egyenletesen meghintettem. Így ment a sütőbe, ahol 160 fokon addig maradt, amíg a teteje kellemesen meg nem barnult. Köretnek csak egy könnyű salátát csináltunk, meglepő módon salátából és paradicsomból, olívaolajjal és balzsamecettel.
Ez pedig csak a kezdet, a második fogásról remélhetőleg Benci fog nektek hamarosan beszámolni...
Csók

UI.: Azért nagyon jó a quiche, mert megszámlálhatatlan módon el lehet készíteni (spenótos-sajtos, zöldséges stb stb). Szóval mindenkit kapacitálnék, hogy süssetek olyan quiche-t, ami a saját képzeletetek szüleménye, és aztán rakjátok fel ide!!

Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: francia quiche

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr80344275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smoor 2008.02.22. 12:03:44

akkor lesújt a Damoklész kard:
A quiche tészta készítése: Egy tálba (kb. 200g) lisztet öntesz, sót szórsz bele, aztán az ujjaid végével annyi (kb. 100g) vajjal/margarinnal morzsolod össze, hogy az egész morzsókás legyen, de ne álljon össze. Ezután öntesz hozzá egy annyi vizet, (kb. fél deci) , hogy elkezdjen nagyobb darabokba összeállni, és aztán egy darabba összegyúrod. Hűtőben pihenteted.
süti beállítások módosítása