Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Cupcake

2008.12.08. 20:43 jj

Régóta nézegettem őket, és azt is tudtam, hogy az európai ínyencek mennyire lenézik, meg azt is, hogy borzasztóan tömény. De a szinten főzőversenyt hirdettek az amcsik, méghozzá szerepcserével: ők magyar kaját főztek, mi amerikait. Jó indok arra, hogy kipróbáljam. A recepteket innen vadásztam össze, egyébként valószínűleg van benne potenciál, és nem mind olyan édes, mint ez volt.
És mi is a cupcake? Muffin valami krémmel a tetején. Sokan nem tudták megvárni a krémet (vagy fogyóztak) és csupaszon ették: állítólag muffinnak finom volt. Az amcsik ették és dicsérték a cupcake-et is, de még egy-két elvetemült magyartól is hallottam elismerő szavakat. A többségnek azért brutálisan édes volt.

Hozzávalók 24 muffinhoz:

220 g liszt
450 g cukor (lehet, hogy ezen csökkentenék legközelebb)
60 g jó minőségű kakaópor
1 sütőpor
375 ml tej
115 g vaj
1 vaníliáscukor (jobb háztartásokban kivonat)
2 tojás

Mindent összemixelni, kivéve a tojást. Azt a legvégén kell hozzáadni és további 2 percig verni a masszát. Muffinformát kb 2/3-ig tölteni, előmelegített sütőben kisütni, 15-20 perc, amíg nem ragad a villa. Ha túl sokáig sül, kemény lesz kívülről.

Közben meg kell csinálni a krémet, amit céklaporral színeztem, hogy legalább az legyen kevésbé brutális a sok cukor és vaj mellett. Ha a céklaport kakaóval helyettesítjük, értelemszerűen csokis krémet kapunk (:

Hozzávalók a vajkrémhez:
100 g vaj
400 g porcukor
50 g céklapor (Ázsia)
kb 50 ml tej

Puhára kevert vajhoz hozzáadjuk a cukor felét és robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a tej felét és a maradék cukrot + a leszitált céklaport, a végén pedig a maradék tejjel szabályozzuk a krém sűrűségét. Mi nem szitáltuk le a céklaport, így helyes kis csomók keletkeztek, amik eltömítették a tortanyomót, de ti ne kövessétek el ugyanezt a hibát. Szóval az utolsó fázis: a tortanyomó. Nekünk ezt még gyakorolnunk kell. Díszítésként tortadara és cukorgyöngy, a lila és a kék nagyon faszán nézett ki.

Mi egyébként durván elszámoltuk a vajkrémet, a rengeteg maradékból viszont liszttel elmorzsolva almás crumble-t készítettünk, aminek nagyon jól állt a lila.

Idő: másfél-két óra
Pénz: kb 1000-1500 forint


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: édes csoki sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr9811944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása