Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

VKF 17 - Gyömbéres, mézes, meleg répasaláta

2008.07.20. 19:02 jj

Olvasgatva az eddig beérkezett nevezéseket igazán megfordult a fejemben, hogy egyáltalán vkf-re tegyem-e ki a következőt, de legyen így na. Őszintén megvallva nem is erre készült direkt, egyszerűen csak sok salátát eszünk itt a farmon. Egyáltalán nevezhetjük-e ezt salátának? És vajon kreatívabb lettem volna, ha itt is 35 fok lenne, és nem 18? Meg ha nem 20 emberre kellene egyszerre főzni? És ha nem csak a meglévő készletből gazdálkodhatnék? Valószínűleg nem, de kifogásnak egész jók.

Hozzávalók X teknősre:

répa
gyömbér
méz
olaj
só, bors

Aprólyukún lereszeljük a répát (ajánlom a tekerős reszelőt, pláne ha húszfőnyi répáról van szó). Egy alkalmas edénybe egy kevés olajat öntünk, rá a sok répa, mindezt persze tűz fölött. Rá friss gyömbér reszelve, pár kanál méz, só, bors. Mennyiséget nem írok semmiből, mert teljesen ízlésfüggő. Kóstolgatni kell. A sótól pedig nem szabad félni. Kell kevergetni eleget, hogy mindenhova jusson mindenből, melegből is. El is tart egy darabig, amíg párolni kell. Vagy mit is. Most gyakorlatilag más salátákkal körítették egymást, az ebéd ilyen egyszerű szokott lenni.


Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: édes hollandia répa méz egyszerű vkf vegetáriánus

süti beállítások módosítása