Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Chipses csirke

2009.01.03. 10:40 prérifarkas

Ez is még a karácsonyi menük kategóriájába tartozik, és úgy kezdődött, hogy szombat késő délután elindultam húst szerezni. Hentes nyilván sehol, Tesco túl messze, aztán végül a Deákon a Smatch nyitva volt, és volt benne előre csomagolt méregdrága csirkemell.

Egy pillanatra álljunk meg, és gondolkozzunk el azon, hogy hogyan bánnak a csirkékkel levágás (elektromos vízbe való lógatás) előtt. A Tyrannosaurus Rex mai legközelebbi rokona (köszi Linda) jutott talán a legsanyarúbb sorsra az ember keze és étvágya által. Mérjük fel a vegetaranizmussal járó kellemetlenségeket. Kérjünk bocsánatot a csirkéktől, akiknek a melle rajtad keresztül fogja segíteni a rendszer fenntartását.

Végül vegyük meg a csirkemellet. (Én csak abban tudok reménykedni, hogy hamarosan megjelennek a polcokon a "boldog" csirkék - hiszen boldog tojások már vannak - és akkor a megrögzött húsevők is lelkifurdalás nélkül ehetik... hát nem tudom. Jaj.)

Na akkor hozzávalók 2 személyre:

Fél kiló - hatvan deka csirkemell

Egy zacskó sós chips

Egy-két tojás

Kis liszt

Só, bors

Rizs

Olaj a sütéshez

Valami zöldség, saláta, vagy ketchup az egészségtelenebbet szeretők kedvéért

A dolog lényege, hogy a csirkemellet bepanírozzuk, de kicsit másképp: először lisztbe forgatva, aztán tojás, majd: összetört chips, prézli helyett. Ezt úgy érdemes, hogy kiöntjük a chipses zacskó felét egy tálba, és a maradékot a zacskóban összetörjük. A tálban levő részt meg főzés közben meg lehet enni, ez nagyon kiváló és szép dolog.

Aztán panírozás után kisütjük. Ez mind.

 

 

Jöhet hozzá só, bors, rizs, saláta.

A képen sülés közben láthatóak. A konyha azóta kicsit tisztább, ha valaki aggódna a foltok láttán. Kicsit broáf, tudom.

Lehet szórakozni azzal, hogy nem sós chipset használunk, hanem ízesítettet. A sütés során a csirke beszívja az ízfokozót, és végül olyan, mintha pácoltuk volna (shortcut).

Nyamm.


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: csirke egyszerű chips

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr60854788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása