Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Szárított paradicsomos polentakockák

2010.06.07. 22:27 jj

Na, sikerült fancy címet adni (: 

A múltkor egy visszafogott háromfős vacsit tartottunk nálunk, és úgy gondoltam, ideje felhasználni a polentát. Most már nem veszek semmilyen tartós élelmiszert, két héten belül hazamegyek, és szokás szerint fel van halmozva egy csomó kaja... Csak akkor érzem biztonságban magam, ha van otthon minden. De tényleg minden. Ha bármi jut az eszembe, meg tudjam csinálni. 

Nagyon jó kiegészítőnek bizonyult mellé a sütőtökös párolt lilakáposzta. Kell hozzá valami savanykás-édes-szaftos. Erről is írhatnék, de még egy félig vállalható fotó se készült róla sajnos.. Nem túl fotogén szegényke, meg a fények is borzasztóak este a lakásban. A polenta sem az igazi, de már mindenki éhes volt, sietős fotó.

Hozzávalók 3 teknősnek:

őőő... mondjuk 20 dkg kukoricadara
10 dkg kemény, karakteres sajt
kb 5 db nagyobb szárított paradicsom (olajban)
1 nagy ek vaj
só, bors
olívaolaj

Még sosem főztem polentát, ezért fokozatosan adtam hozzá a vizet, magyarul nem tudom megmondani, mennyi kell hozzá. De a fokozatosságból még sosem lett baj. Szóval a polentát valamennyi vízben feltesszük főni, sóval, borssal. Ahogy sűrűsödik, mindig adjunk hozzá még vizet, és szinte folyamatos keverést igényel. Összesen szerintem úgy félóra alatt főtt készre, tejbegríz-állagúra. (Ú, de rég ettem tejbegrízt!) 

Ha készre főtt, a vajat, a lereszelt sajtot és az összedarabolt paradicsomot elkeverem benne, amíg még forró. Én persze még egy kis oregánót is morzsoltam bele, biztos, ami biztos (: 

Az egész masszát egy kivajazott kis tepsibe öntöttem kihűlni egy órára. Kb 2 centi vastag lett, szépen megszilárdult. Még langyos volt, amikor felvágtam, de már teljesen összeállt. Egy kis olívaolajon még megpirítottam, jót tesz neki. 

A káposztával és egy átlagos salátával tálaltam. Magában túl "fujtós" és nehéz étel, de így nagyon fincsi. 

Idő: 40 perc főzés + 1 óra várakozás + 10 perc sütés
Pénz: 400 Ft


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: polenta vegetáriánus szárított paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr412064340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása