Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Padlizsánt télire

2010.07.28. 17:53 vkatuss

Eljött az ideje, hogy végre kipróbáljam hogyan is lehet padlizsánt eltenni télire (a piacon már 250 forintért is kapni kilóját, 300-ért szép nagy darabokat). Gondoltam csak szépen beütöm a Google-be hogy "padlizsánt eltenni télire" és máris meg lesz a tökéletes módszer arra, hogy télen ne méregdrágán vegyek nyerset vagy tartósítottat. Ahány ház, annyi szokás, rengeteg féle módszert találtam (bár a legtöbben leginkább zakuszkát készítenek), de sokban egy dolog közös volt: a szalicil vagy a Na-benzoát. Namármost az ember éppen azért tesz el zöldséget-gyümölcsöt télire, hogy ne a tartósítószeres boltit kelljen megvenni utána... Végül az üvegbezárás félig internet alapú-féig saját recept alapján készült verziója a következő lett:

6 nagy darab padlizsán
2 dl olaj

Elkészítés:

A padlizsánokat egy régi lángelosztón sütöttem meg szépen párosával.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután megsültek és kihűltek, lehámoztam a héjokat, összevégtam (potyoltam, na), megsóztam és olajon addig főztem amíg már szinte forrni kezdett. Eközben minálunk az üvegeket úgy szokás fertőtleníteni, hogy először kimossuk őket, aztán megtöltjük vízzel és a mikróba tesszük 10 percre. Ezután kiöntjük a vizet és a sütőben szárítjuk ki. A forró üvegeket a sütőből kivéve beleöntöttem a forró padlizsánkrémet és a tetéjre olajat öntöttem, hogy teljesen elfedje. A fedő alá celofán került majd mentek szépen a párnák alá dunsztolódni.

4 kis üveg lett belőle.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipp: A befőttöket nem árt fejre állítani 5 percre, hogy ne legyenek benne később buborékok.. hát ezt is megtudtuk.


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán befőzés vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr882182985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása