Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

sushi!

2010.05.20. 00:05 jj

Kb két hete tartottunk sushivacsorát, felbuzdulva a remek halválasztékon. 15 főre gyártottunk makikat és nigiriket. Én nem voltam egészen elégedett az eredménnyel, a rizs pl egész béna lett, és pl a lazac sem volt az igazi, de a többiek dicsérték, és persze megint dugig ettük magunkat. 

Sajnos gépem akkor se volt, de beteszem ide más képét (:

Lazacot, tintahalat és nagy garnélákat használtunk fel, meg persze tojást és zöldségeket. Volt még szardíniánk és apró pisztrángunk is, de persze kicsit túlvásároltuk magunkat, úgyhogy azokat inkább csak bepácoltuk és másnap megsütöttük.

Recept nincs.


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény spanyolország japán hal

Ananászos-zöldspárgás fusilli

2010.05.18. 19:31 jj

Ahogy imádok egy kis sósat az édesben (pl a Lindt tengeri sós csokiját), úgy nagyon bejön az édes is a sósban (leginkább gyümölcsök). Ez most az utóbbi kategória, de akit meglátok konzerv ananásszal főzni, annak rácsapok a kezére. 
Még egy fotó nélküli fusilli recept. Ilyen idők járnak.

Hozzávalók 2 teknősnek: 

200 g fusilli tészta (nekem teljeskiőrlésű)
1 kis hagyma
1/3 ananász (friss, ugyebár)
6 szál zöldspárga
1 dl tejszín
só, bors, olívaolaj

Jó magyar szokás szerint a hagyma aprításával kezdjük a receptet, bár talán el is hagyható a mártásból. Egy kis olajon megfuttatjuk, közben feltesszük a tésztát főni. Az ananászból néhány ujjnyi vastagságú szeletet szelünk, majd 1-2 centis kockákra daraboljuk. Hasonlóan teszünk a zöldspárgával is, és mindezt hozzáadjuk a piruló hagymához. Egy kis só és bors társaságában, folyamatosan kevergetve sütögetjük a serpenyőnkben. Én - mint mostanában mindenbe - ebbe is szórtam egy kis oreganót, amiről már eleget meséltem az előző posztban, de zöldfűszerek terén hajrá kreativitás. Egy kis friss korianderzöld se lehet rossz vele... Egy perccel a vége előtt felöntjük a tejszínnel, majd az egészet összekeverjük, tádáám. 
És persze kis parmezánforgácsokat elvisel, ha van otthon.

Idő: 20 perc
Pénz: 500 forint (spárgaszezon van és akciós volt az ananász)


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország tejszín tészta spárga vegetáriánus ananász

Vörösboros-sütőtökös fusilli

2010.05.17. 15:16 jj

Firenzében ettünk Matellyal egy jó kis vörösboros-kolbászos fusillit, és azóta csorog a nyálam, ha csak eszembe jut... Úgyhogy most végre megpróbáltam valami hasonlót, csak persze vegában. Sajna nincs kép, mert a fényképezőgépem töltője Magyarországon nyaral, de azért leírom. 

Hozzávalók 3 teknősnek: 

fusilli (nálam teljes kiőrlésű, kb fél kg)
sütőtök (talán 30 dkg)
1 kaliforniai paprika
1 kisebb hagyma
1-1,5 dl vörösbor (itt rioja)
oregano (csokorban árulják a helyi piacon)
olívaolaj
só, bors
petrezselyem

A hagymát csak úgy nagyvonalúan összedarabolom, kis olíván serpenyőbe tolom. A sütőtököt és a paprikát kb centinyi (uhh, milyen szó) kockákra vágom, mehet a hagyma mellé, só, bors, oregano - egész más ez az itteni, csokorban kapható, mint amit otthon zacskóban megszoktam. Még a színe is más, ez itt kicsit lilás.

Közben megfőzzük a fusillit.

Amikor már egész puhára sültek a zöldségek, felöntöm a borral, pár percig rotyogtatom, majd belekeverem a leszűrt, kész tésztát, és még egy kicsit hagyom a tűzön, kevergetve. Friss petrezselymet aprítok tálaláskor a tetejére - én még egy kis tökmagot is szórtam rá, mint mindenre, és ha lett volna parmezánom, abból is került volna rá, mint Firenzében. Ha nem is lett annyira finom, mint az olasz, kolbászos, azért megállta a helyét. A többiek dicsérték, na.

Idő: 20 perc
Pénz: mondjuk 500 forint


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország bor tészta tök vegetáriánus

süti beállítások módosítása