Múlt szombaton ünnepelte szakkolink, a TEK 30. szülinapját. Ennek örömére hatalmas bulit csaptunk, melynek része volt a 150 fős állófogadás. Hűen önmagunkhoz nem egy catering cégtől rendeltük a vacsit, hanem mi magunk álltunk neki a töméntelen kajának. A következő bejegyzésben arról is mesélek kicsit, hogy állt össze mindez.
A végeredményről beszéljenek a képek:
Az egyik asztal
A másik asztal
Katus és Bence majdnem 200 adag hideg levest készített uborkából és céklából, amit két asztalon rendeztek mintába (:
Az első bátrak
Réka gorgonzolakrémes falatkái
Üvegtésztás saláta - a balról belógó vietnámi nyári tekercsek maradéka (:
Igazgatónk orosz fogása, szirnyik
Gyúlnak a gyertyák a tortán, boldog 30-at!
A menü:
Húsételek: Fácános palacsintatekercs, sült vaddisznó, quiche-ek
Zöldségételek: vietnámi nyári tekercs satay szósszal, zöldségnyársak, quiche-ek
Krémfélék: humusz, paradicsomos-bazsalikomos krém, medvehagymás körözött, zöldborsókrém, padlizsánkrém, halpástétom, húspástétom
Levesek: hideg uborkaleves, hideg céklaleves
Saláták: tésztasaláta, narancsos céklasaláta, üvegtésztás zöldségsaláta, zöldsaláta
Sós sütik: mini hotdog, sós muffin, töltött pogácsa, gorgonzolakrémes falatkák, burgonyás és spenótos pogácsafánk, répás és hagymás tortilla
Édességek: szivárványszínű muffin, szirnyik, csokis banánkenyér, csilis brownie, márványsüti, csokitorta a Nándoritól
Még leírni is sok... A receptek hamarosan gyűlnek ugyanitt, mindenki jól lakott, még egy kis hajnali részeg falatozásra is jutott a maradékból, de másnapra már csak a bagettekből futotta, amit egyébként Misitől rendeltünk. Öt év múlva már a TEK legjobb pékétől, Mátétól fogjuk, aki jelenleg Nantes-ban edz, hogy később a lehető legjobb kenyerekkel lássa el kis népét (:
Ezúton is köszönjük a Bortársaság támogatását, a sok-sok finom bort, és a Zsubrowka szintén folyékony ajándékát!