Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Budai Gourmet és az up-to-date teknős

2011.06.15. 12:45 jj

Bepótolom lemaradásomat, bizony, a Budai Gourmet-t.  Már csak azért is kötelességemnek érzem a beszámolót, hogy ezúton köszönjem meg világevőnek a szegény kollégista blogger támogatását egy ajándék jeggyel (: Kezdjük a kajákkal, mégis csak azért mentünk oda. Biztosra…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: blog budapest esemény étterem

Kulisszatitkok - tek30

2011.04.10. 22:01 jj

Annyi titkot elárulhatok talán, hogy a szülinapi vacsora nem túl magas költségvetésből gazdálkodott. Így találtuk ki, hogy mi magunk főzzünk, és ne rendeljük a kaját - ráadásul ez sokkal kedvesebb és tekesebb is. Sikerült elérni, hogy viszonylag "fenszi" menüsorral…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény

150 főre főzni - 30 éves a tek!

2011.04.09. 22:06 jj

Múlt szombaton ünnepelte szakkolink, a TEK 30. szülinapját. Ennek örömére hatalmas bulit csaptunk, melynek része volt a 150 fős állófogadás. Hűen önmagunkhoz nem egy catering cégtől rendeltük a vacsit, hanem mi magunk álltunk neki a töméntelen kajának. A következő…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

2 komment

Rakott zöldség - mitől lesz iszonyú finom?

2011.03.06. 23:09 jj

Mitől lesz finom egy rakott zöldség, ha nem rakunk bele darált húst, rizst, semmilyen gabonát vagy bármilyen húspótlót? Például a vajtól. A nagyon jó minőségű tejföltől-tejszíntől. Az ízes sajttól. Nem gumitrappista.Felfedeztem a legkirályabb tejfölt Budapesten: a Rákóczi…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli sütőtök zöldség póréhagyma rakott vegetáriánus szárított paradicsom

"A" halas szendvics - Isztambul

2011.03.03. 23:25 jj

(Aki csak az orgazmusra kíváncsi, ugorjon pár bekezdést.)A workshop előtt én már 5 napot lógtam a kedves másik felemmel Isztambulban, ami tiszta szerencse, mert nagyobb kulináris kaland volt, mint maga a "gasztro"workshop. Egy dologban nem sikerült rögtön beletrafálni: a…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

3 komment

Címkék: török hely törökország hal isztambul

Ismét egy tekes karácsony...

2010.12.25. 19:28 jj

Megint egy alkalom arra, hogy a tekes konyhában rengetegen összegyűlve megtömjük magunkat olyan egészséges és finom kajákkal, amiket a következő pár napban hírből sem ismerünk. Nem direkt, de megint minden vega volt!Nézzük az idei felhozatalt: Gomba-, cukkini- és…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény karácsony

Libamájpástétomos lepénykék

2010.11.30. 00:15 jj

A híres, a neves, a kedvenc. Hozzávalók egy bödön libamájpástétomhoz (vagy májkrém, de az nem hangzik olyan fenszin):1 kg pecsenye libamáj (nem a hízott!)2 ek kacsazsír (libazsíron is megsül, de még vajon is)10 dkg vaj (Cserpes)2 dl tejszín2 dl furmint (aszú még jobb lenne)1…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény máj

A híres konferóvacsi

2010.11.29. 13:06 jj

 Múlt szombaton konferenciát szervezett a TEK, ami után már szinte hagyomány a külföldi és magyar előadókat megvendégelni a tekes konyhában. Ez anyagi megfontolásból sem utolsó dolog persze, de egyébként is jobban illik a szakkolink profiljába, mint egy méregdrága catering…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény

Lúgosítási agyfasz

2010.07.20. 11:53 jj

 Megint észrevettem magamon, hogy valószínűleg lúgosítanom kellene - én ebben hiszek, úgyhogy hagyjál békén. Ami gáz, hogy akárhány cikket és táblázatot találok, mind mást mond. Az egyik szerint erősen savasító minden alkohol, kávé, tea, a másik szerint ezek -…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog

Bonnington Café - Ha Londonban jártok

2010.07.08. 00:48 jj

Még áprilisban kirándultunk Londonban, ahol igyekeztünk viszonylag olcsón minél jobbakat kajálni, természetesen. Ha nem is gasztronómiailag, de összességében szerintem a legjobb a Bonnington Café volt, ami egy eldugott kis hippi étterem Dél-Londonban. Soha az életben nem…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: külföld hely bio vegetáriánus

Goldenblog 2010

2010.06.30. 23:43 jj

Teljesen érthetetlen módon beválogattak minket a Goldenblog 50-es listájába, így aztán a következő napokban megembereli magát a teknős és ír majd néha. Addig beteszek ide valami szép képet a tapaszfesztiválról. Ez a Garum Bistro "Terra", azaz "Föld"…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény spanyolország hely vegetáriánus tapasz

SANTIAGO(é)TAPAS - Tapaszfesztivál

2010.06.12. 17:55 jj

24 napon keresztül, 56 helyen 109 féle új tapaszt lehet megkóstolni a SANTIAGO(é)TAPAS fesztiválnak köszönhetően. A honlapon meg lehet nézni az összes szóbanforgót, sőt, mindhez ott a recept is (galegóul, de a google translate segíthet), bár nem hiszem, hogy sokan fognak hozzá egy…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény spanyolország hely étterem fagyi tapasz

Szárított paradicsomos polentakockák

2010.06.07. 22:27 jj

Na, sikerült fancy címet adni (: A múltkor egy visszafogott háromfős vacsit tartottunk nálunk, és úgy gondoltam, ideje felhasználni a polentát. Most már nem veszek semmilyen tartós élelmiszert, két héten belül hazamegyek, és szokás szerint fel van halmozva egy csomó kaja...…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: polenta vegetáriánus szárított paradicsom

Répafőzelék

2010.06.02. 19:02 jj

Örök családi klasszikus, csak kicsit másképp. Otthon karikákra van vágva, tejjel és rántással készítve, ahol a "fehér rész" teljesen fehér marad, de nekem így kicsit jobban ízlik.Néha rámjön így külföldön otthoni ízeket főzni, de azért nem viszem túlzásba.…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország répa egyszerű vegetáriánus

sushi!

2010.05.20. 00:05 jj

Kb két hete tartottunk sushivacsorát, felbuzdulva a remek halválasztékon. 15 főre gyártottunk makikat és nigiriket. Én nem voltam egészen elégedett az eredménnyel, a rizs pl egész béna lett, és pl a lazac sem volt az igazi, de a többiek dicsérték, és persze megint dugig ettük…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény spanyolország japán hal

Ananászos-zöldspárgás fusilli

2010.05.18. 19:31 jj

Ahogy imádok egy kis sósat az édesben (pl a Lindt tengeri sós csokiját), úgy nagyon bejön az édes is a sósban (leginkább gyümölcsök). Ez most az utóbbi kategória, de akit meglátok konzerv ananásszal főzni, annak rácsapok a kezére. Még egy fotó nélküli fusilli recept.…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország tejszín tészta spárga vegetáriánus ananász

Vörösboros-sütőtökös fusilli

2010.05.17. 15:16 jj

Firenzében ettünk Matellyal egy jó kis vörösboros-kolbászos fusillit, és azóta csorog a nyálam, ha csak eszembe jut... Úgyhogy most végre megpróbáltam valami hasonlót, csak persze vegában. Sajna nincs kép, mert a fényképezőgépem töltője Magyarországon nyaral, de azért…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország bor tészta tök vegetáriánus

Újkrumpli és mángold paradicsomos szószban

2010.05.01. 13:46 jj

Minden szezonnak megvan a maga kedvence. Nekem épp az újkrumpli, a mángold és a spárga az, ami minden kajába belekerül. Ebbe meg rögtön kettő is. De igazából még a spárga is elférne benne. Lehet, hogy megvan az ebéd? (: Hozzávalók 2 teknősnek: fél kg újkrumpli5-8 nagy…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország

Csokis pohárcucc tejtermék nélkül

2010.04.26. 03:37 jj

Egy darabig húztam itt az albiban turmixgép nélkül, de pár hete vettem egyet mintegy tíz euróért. Ezt a 2-3 hónapot valószínűleg ki fogja húzni. Azóta napi használatban van, és arra jöttem rá, hogy a banán kakaóval összeturmixolva szinte olyan, mint a csokipuding, csak nincs…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: spanyolország édes banán csoki egyszerű vegetáriánus vegan

Mentás-mandulás zöldborsópüré

2010.04.09. 23:06 jj

Tavasz! Tegnap este a tavasz volt a gasztroest témája, ennél a zöldnél pedig nincs jobb, szóval. Télen egyébként már otthon megfőztük ezt hasonlóan, csak kesuval és hígabban, levesnek. Ma ebédre a maradékot sütőben sült, petrezselymes újkrumplival végeztük ki, és hát úúú.…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: leves spanyolország menta zöldség egyszerű vegetáriánus

Santiago de Compostela

2010.04.05. 20:44 jj

Megtöröm ezt a csöndet, írok kicsit Galíciáról.  Már két hónapja vagyok itt Erasmuson, és annyit eszünk, hogy az utóbbi pár napban már léböjtkúrát tartottam - amit tíz perce törtem meg egy főtt krumplival.  Az ittlét elején volt rögtön egy gasztrofesztivál a…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog spanyolország spanyol kagyló tapasz

Toszkána - 2. rész

2009.11.10. 13:56 jj

Az egyetlen valahol evés egy firenzei kifőzde volt. Kívülről semmi cégér vagy felirat, csak a hatalmas sor tűnt fel.Majd a papír az ajtón:Ez az ajánlat az olasz árakhoz szokott szemünknek nagyon csábító volt. Egy probléma akadt csak. Hogy nem nagyon láttuk át a rendszert. A…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog olasz hely olaszország tészta

Toszkána - 1. rész

2009.11.10. 13:15 jj

Rég írtam, igen. De főzni néha szoktam, csak nem dokumentálom.Viszont amiről érdemes írni: Toszkána. Egy hetet töltöttünk itt, igen low-budget próbáltuk tartani, ezért hagyományos étterembe egyszer se mentünk, de még így is bőven gasztrotúra volt.Természetesen minden nap akadt…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: blog olasz hely olaszország sajt tészta

biofarm, 2009

2009.07.26. 17:25 jj

Két hete ismét a biofarmon tengetjük életünket. Főztünk már többször, de leginkább salátákat, levest, maradékfelhasználást tudnék dokumentálni, azt meg leginkább minek... De a rhubarb chard (rebarbaramángold?) fotóját ideteszem, mindenki lássa, mennyire gyönyörűség. És a…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: blog zöldség biofarm

Görögdinnye fagylalt

2009.07.10. 22:33 jj

Sajna a fagyiról nincs kép, de olyan kevés a recept a neten, hogy inkább felteszem az enyémet. Ez az egyik kedvenc fagylaltom, de alig kapni valahol... Következő ilyen projekt a répafagyi lesz, évek óta sehol sem láttam.Hozzávalók:negyed görögdinnye3-5 ek porcukor2-3 ek mézfél…

tovább »
Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: édes fagyi vegetáriánus görögdinnye