Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Szardínia - tonhalas, szárított paradicsomos tészta

2007.12.14. 17:28 jj

A mai ebéd szinte teljes mértékben Szardíniára emlékezett, ahol októberben jártunk. Van itt ez a gyönyörű színű tészta (7-8 különböző szín van benne, csupa természetes színezékkel), trecce dell'orto a fajtája. Nem hallottam még róla, így rákerestem a treccére képek között, és csak egy tésztásat találtam, az viszont látszólag ugyanez a gyártmány. Szóval lehet, hogy valami egyediről van szó (: Ehhez képest nem volt olyan drága, mint a kézi gyártású tészták Olaszországban, kábé a duplája volt egy normál zacskó tésztának. Szardíniáról hoztuk még a szárított paradicsomot (0,99 euró üvegje!) és a parmezánt, amit a tésztára tettünk, és csak a tonhal jött a Plus-ból. Másra nem is volt szükség, így ezt is fel lehet tenni az egyszerű kaják polcára.





2 teknősnek:

fél csomag tészta (250 g)
1 doboz aprított tonhal (180 g)
4 db szárított paradicsom
parmezán

Tésztát kifőzzük szokásos módon (aki nem tudja, hogy kell tésztát főzni, az ne olvasson gasztroblogot), kicsit al dentére (keményre) hagyjuk, de nem nagyon, mert én úgy nem szeretem (:
A halról lecsöpögtetjük az olajat, szintúgy a paradicsomról, de azt még fel is daraboljuk mondjuk 1 centis kockákra. Mindezt összekeverjük a tésztával, reszelünk rá parmezánt, aztán megesszük. Nagyszerű volt.

Idő: 20 perc
Pénz: nehéz megsaccolni az olasz cuccok miatt, de itthon beszerezve őket legalább 6-800 forint, a hozzávalók minősége szerint. Például szóljon az, aki tud szárított paradicsomot 250 forintért egy üveggel. Ilyen tésztát meg hát sose találunk 200 forintért, meg többért is nehezen.

Blog Widget by LinkWithin

2 komment

Címkék: olasz hal gyors tészta parmezán tonhal egyszerű szárított paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr54264051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GoldenApple · http://goldenapple.blog.hu 2008.01.10. 10:29:44

Bújtam a netet, hogy mit főzzek ma, de megtaláltam. Ő lesz az. Esetleg még tipp szárított paradicsomra?

jj · http://sajtol.blog.hu 2008.01.10. 19:51:04

mármint hogy mire lehet használni?