Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

szószok1 - humusz

2008.01.03. 00:15 datolyalma

ezek mindenféle szószok, öntetek, kenyérre kenhetők. fénykép sajnos csak az egyikről.

humusz
a "The Big Israeli Cookbook" alapján (remélem, semmiféle copyrightot nem kérnek rajtam számon...)
1/2 kg szárított csicseriborsó (vagy nagyjából 1 kg csicseriborsó konzerv a lustábbaknak)
2/3 pohár (vagy kb. fél kiló) thina/tahina szósz
1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom kinyomott leve
só, bors
2 gerezd széttrancsírozott fokhagyma

ha konzervet vettél, ezt az első részt ugord át!
beáztatom a csicseriborsót egy éjszakára annyi vízbe, hogy jó bőven ellepje, egy teáskanál szódabikarbónával (nagy lábos kell, mert megdagad)
felrakom főni kis lángon a borsót, annyi új vízzel, hogy 10-15 cm-re elfedje a borsót, és még fél teáskanál szódabikarbónát rakok bele
főzöm 2-3 órát, amíg egészen puha lesz a borsó. kis lángon kell, mert fehér hab képződik rajta a szb-től, és az kifut az elején! (nekem legalábbis kifutott), de az első negyedóra után egyedül lehet hagyni.

leszűröm a főtt borsót és összeturmixolom, egészen simára. megtartom a főzővíz egy részét, kb. fél litert (vagy a konzervlét, ha nincs más)
hozzákeverem a többi hozzávalót szépen sorjában, és kóstolgatom. a thinával vigyázni kell ,mert nagyon sűrű az állaga, úgyhogy csak apránként adom hozzá és kóstolgatom.
ha túl sűrű, akkor rakok hozzá még főzőlevet.

ár:
1500

adag:
nagyon sok, kb. 30 szelet kenyérre elegendő (de lehet,hogy többre... ennyit nem tudom hány kisteknős eszik meg nem tudom hány nap alatt, de hűtőben 1 hétig tuti eláll)

erről van képem, de nem akarja felrakni, szóval nem jön.


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: csicseriborsó tahina

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr97282719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.