Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Amerikai palacsinta

2008.01.09. 23:47 jj

Már számtalan próbálkozásom volt a rendes, "magyar" palacsintával, de többnyire képtelen vagyok jó tésztát keverni, mindig vastag lesz, szétszakad, olajízű, akármi. Főleg a családon belüli palacsinták után nagy csalódás a sajátom, mindenkié más, de mindenkié tök jó, és mindig ugyanolyan. Egyikőjük például papírvékonyakat süt, mégsem szakad el soha. Ezért aztán inkább megkímélem magam a kudarcoktól, és kipróbáltam az amerikai palacsintát, annál nem baj, ha vastag. És mondhatni tökéletes lett elsőre, ezért megtartjuk.

3 éhes teknősnek:

25 dkg liszt
2 ek olvasztott vaj
3 dl tej
1 ek cukor

1,5 csomag sütőpor
3 tojás

Összekevertem a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a nedveseket, majd a két cuccot egybeöntöttem, és csomómentesre. Teflon serpenyőt megvajaztam az elején, de többször nem kellett. Egy kis merőkanál 2/3-át öntöttem egyszerre kábé, kicsit szétterítettem, így mondjuk 6-8 centi átmérőjűek lettek. Nagyon hamar megsül, ahogy hólyagos a teteje, már meg is kell fordítani, tényleg fél perc. Kettőnk vacsorája lett volna, de a konyhában csak úgy hemzsegtek a teknősök, szóval elég közösségi étkezés sikerült belőle. Ettük sósan fetával, édesen lekvárral (gesztenye és szeder) és málnabefőttel.

Idő: 20-30 perc
Pénz: 300 forint

Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: édes palacsinta egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr25291563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkorsi 2008.01.10. 12:18:39

hasonló megfontolásból én is csak amerikait sütök.
párszor próbáltam a hagyományost, de azt hiszem mi nem egymásnak lettünk teremtve.