Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Almás-zabpelyhes süti

2008.01.13. 01:19 jj

Elkezdtem a készletek felszámolását, mivel februártól Dániában leszünk pitével, és nem fogjuk magunkkal vinni a fél csomag zabpelyheket. És nagyon kívántam valami édességet. Ehhez pedig minden hozzávaló megvolt itthon, már többször készítettem. Igazán kollégista-barát sütemény, nem kell bele semmilyen drága hozzávaló.

Sok teknősnek:
16 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
12 dkg olvasztott margarin
5 ek zabpehely
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
3 nagy vagy 5-6 kisebb alma
fahéj

Összekeverjük külön a nedves és a száraz hozzávalókat, aztán a kettőt egybe. Az almát lereszeljük, de a gerezdek végével nem kell szenvedni, tegyük félre. A reszeléket kinyomkodjuk (ez a legszarabb része az egésznek), megszórjuk fahéjjal, majd hozzá az egész masszához. Egy nagyobbacska kivajazott tortaformába tettem, de persze sima tepsibe is jó. A tetejét megszórtam még zabpehellyel, mert az igazán jól mutat, a reszelésből maradt végeket felszeltem, és elhelyeztem koncentrikusan. Sajnos ők egy kicsit túlszáradtak a sütésben, amire kellett vagy 40 perc, kábé 180-200 fokon.

Idő: kb 30+40 perc
Pénz: 3-400 forint

Blog Widget by LinkWithin

2 komment

Címkék: alma édes sütemény zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr60295224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigitta 2008.05.16. 21:20:26

Szia !
Megsütöttem az almás-zabpelyhes sütit ! Nagyon finom volt ! Én nem nyomtam ki a reszelt alma levét, és nem lett rossz a tészta állaga.

jj · http://sajtol.blog.hu 2008.05.17. 00:01:09

örülök (: ez gondolom almától is függ.