Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

VKF 12. - Baconben sült pollack hal

2008.01.25. 16:26 mortiis

a nagy halvacsorára ezt vállaltuk be, mert elég egyszerű elkészíteni és nagyon finom (igaz ezt előre csak sejteni lehetett). kicsit sok idő, mert a halaknak pihenni kell a hűtőben egy órácskát, de megéri kivárni. az, hogy éppen pollackból készült el ez a csoda, teljesen véletlenül alakult így. szerintem bármi más (tengeri, filézett) hal megteszi, lehet próbálgatni. az egész dolog titka a "szósz"..




hozzávalók (5-6 teknősre):
1 kiló filézett tengeri hal
2-3 ek margarin
2 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
bacon (halanként egy szelet)
mustár
pirosarany
bors
majoranna





























elkészítés:
a halakat besózzuk, félretesszük. a margarint felmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölt és krémesre keverjük. közben adagoljuk az apróra vágott fokhagymát, kb három evőkanálnyi mustárt, kevés pirosaranyat és ízlés szerint a borsot és a majorannát. az elkészült szósszal vastagon bekenjük a halakat, majd betesszük őket a hűtőbe. kb egy óra múlva kezdhetünk tekerni: minden halnak jusson egy darab bacon. ezután már csak betesszük a halakat a margarinnal kikent tepsibe és kb fél óráig sütjük (220 fokon).
ez kb 2000 forintba kerül, még ha a köretet hozzászámoljuk, akkor is megéri. finom volt. nagyon. jó étvágyat!

Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hal mustár tejföl vkf bacon közös

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr34311407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.