Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Punnyasztott káposzta

2008.01.27. 21:10 désorientale




























Hozzávaló volt
:
Káposzta. Fél fej. (Kb. 4 emberre lett elég.) Méz, mustár (csípős), fehérbor, vaj. Nemvegáknak szalonna & még méz.

Készít:
Nemkevés vajat olvaszt, káposztát nagykéssel miszlikbe aprít, majd olvadt vajon óriás serpenyőben hosszasan punnyaszt. Mondjuk 1 óráig, hogy szépen öszveszottyadjon. Punnyasztás közben ízlés szerint mértéktelenül sok mézzel, csípős mustárral, fehérborral megöntöz.

Nemvegák: mézen szalonnát pirít üvegesre, majd káposztára helyez. A kockás konyharuha és korsó víz csak a rusztikus hangulat kedvéért került a háttérbe (vö. "bukolikus idill").

Az értelmi szerző - és a káposztaszekció egyik oszlopos matuzsáleme - természetesen Benci.



Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: méz mustár káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr25314006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sára · http://harasara.freeblog.hu 2008.02.11. 21:40:23

Megcsináltam, ízlett! Én tettem bele sót is. (o:=3 (szakácssapkásszmájli)