Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

kaja hajnali hatkor

2008.10.04. 01:20 mortiis

kedden, miután kicsit becsiccsentve visszatámolyogtunk a koleszba és a bejáratnál elhelyeztük a cicát és vele szemben az egeret, megéheztünk. egyszerű kajának indult, aztán egyre több dolgot pakoltunk bele - amiket a közös hűtőben találtunk. iszonyú finom lett, ezért megosztom a világgal a receptet. már amire emlékszem..

hozzávalók 4 személyre:

- 4-6 tojás
- kb 30 deka felkockázott főtt szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 3-4 paprika
- vmi zöld fűszer a szekrényből
- só
- cayenne bors
- 2-3 paradicsom
- wok

a felkockázott szalonnát és hagymát elkezdjük pirítani, majd kis idő elteltével beleütjük a tojásokat. fontos, h az első négyet hagyományos módszerrel tegyük bele (itt még nem tervezzük, h többet használunk majd fel). ha ezzel megvagyunk egy laza mozdulattal verjük le a maradék hat tojást a konyhapultról és a "megmenthető" darabok közül párat kanalazzunk a törött tojáshéjakkal a wokba. érzés szerint sózzunk, borsozzunk és rakjunk jó sokat abból a zöld fűszerből is. hirtelen jusson eszünkbe a paprika, aminek már kicsit korábban benne kellett volna lenni, de sebaj, jó lesz az, tegyük hát bele. folyamatos kevergetés mellett gondoljunk arra is, h jól jönne -e mindebbe néhány paradicsom. a válasz természetesen igen, a hűtőben találunk is párat. mivel nem paradicsom darabokat szeretnénk enni, csupán pépre lenne szükségünk, hirtelen ötlettől vezérelve paszírozzuk a wokba kézzel a parikat, majd némi tanakodás után dobjuk be a héjat is. innentől pedig már tényleg csak kevergetni és várni kell, érezni fogjuk, ha kész. tényleg nagyon finom! ricard-ral különösen. jó étvágyat!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

desszertnek pedig vmi egyszerűt: fél kiló túró, fél kiló tejföl, porcukor és citromhéj reszelék. csak össze kell őket keverni. a szalámit ki ne hagyjuk belőle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr75695317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.