Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Narancsos-mandulás bulgur

2008.12.29. 23:29 jj

Ez lett a marokkói cucc körete. Másnap készült egy második adag, amihez már narancs és mandula nem volt, viszont földimogyoró és aszalt szilva igen, és ez utóbbi rendkívül feldobta. Azért most az eredetit írom le először, bár talán tényleg jobb a szilvás változat.

Hozzávalók:

bulgur (1-2 bögre)
2 narancs
100 g szeletelt mandula
1 ek olívaolaj
só, bors

Nem tudok pontos mennyiséget a bulgurra, de nem is kell. A mandulát a sütőben megpirítjuk. Egy fazékban a bulgurt összekeverjük az olajjal és sóval-borssal, majd felöntjük forrásban lévő vízzel. Kábé annyi ml vízzel, mint ahány gramm a búzatöret. Illetve annyi bögre vízzel, ahány bögre búzatöret. Kicsit összekeverem villával, majd befedem, és hagyom is így, néha keverek rajta egyet. Nem kell a tűzön lennie! 10-20 perc alatt megpuhul, és elvileg elissza a vizet. Ha még nagyon kemény, és már nincs víz alatta, akkor öntök hozzá még forró vizet. Na, ha kész, akkor a két narancs kifacsart levét ráöntöm, mehet a húsa is vele nyugodtan. Belekeverem a mandulát és ennyi. Most jó hosszan írtam le a bengák kedvéért, de tényleg ez a legegyszerűbb köret, ami létezik, csak forróvíz rá és kész. Mint egy Knorr leves. (blöe)

Az alternatív változatnál ugyanígy készítem a bulgurt, csak mogyorót pirítok serpenyőben, és negyedelt aszalt szilvát keverek még hozzá. Ha van, menta is jöhet. Fincsimi.

Idő: 20 perc
Pénz: 400 forint


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény köret egyszerű bulgur vegetáriánus marokkói

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr80847852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása