Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Gyömbéres-rebarbarás süti

2010.12.26. 00:04 vkatuss

Ez a süti a családi, ún. "10, 20, 30" nevű sütemény receptjén alapul, ami iszonyúan egyszerű és viszonylag könnyű megjegyezni, hogy a hozzávalókból mennyi kell bele (mi csak azt szoktuk elfelejteni, hogy miből mennyi)... Az eredeti recepthez képest annyi változás történt, hogy a karácsonyi hangulat kedvéért került egy kis gyömbérpor a tésztájába és a hagymományos baracklekvár helyett a tetejére gyömbéres rebarbara lekvárt tettem (amit a Mikulás hozott ajándékba, ezért nem tudom honnan szerezte, de a Culinarisban biztos lehet kapni).

Hozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • gyömbérpor
  • tetejére: lekvár, őrölt mandula/dió cukorrla összekeverve

A cukrot, a vajat és a gyömbérporos lisztet összekeverjük. Szétválasztunk 2 tojást, a sárgája mehet a tésztába, a fehérjéket pedig félretesszük. Jól összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belőle, amiknek a közepébe a hüvelykujjunkkal belefúrunk egy lyukat. A golyók tetejét megkenjük tojásfehérjével és egyenként belenyomjuk őket a nedves felükkel egy tál cukorral összekevert őrölt mandulába, hogy az őrlemény szépen befedje a tetejüket. 10-12 perc alatt megsütjük őket (vigyázni kell, mert gyorsan megsül). Ha kihűltek, felmelegítünk egy kis lekvárt és a golyók közepében lévő lyukba kanalazunk egy kis adaggal belőle.


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: esemény édes karácsony sütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr682539309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.