Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

150 főre főzni - 30 éves a tek!

2011.04.09. 22:06 jj

Múlt szombaton ünnepelte szakkolink, a TEK 30. szülinapját. Ennek örömére hatalmas bulit csaptunk, melynek része volt a 150 fős állófogadás. Hűen önmagunkhoz nem egy catering cégtől rendeltük a vacsit, hanem mi magunk álltunk neki a töméntelen kajának. A következő bejegyzésben arról is mesélek kicsit, hogy állt össze mindez.

A végeredményről beszéljenek a képek: 

Az egyik asztal

 

A másik asztal

 

Katus és Bence majdnem 200 adag hideg levest készített uborkából és céklából, amit két asztalon rendeztek mintába (:

Az első bátrak

 

Réka gorgonzolakrémes falatkái

 

Üvegtésztás saláta - a balról belógó vietnámi nyári tekercsek maradéka (: 

Igazgatónk orosz fogása, szirnyik

 

Gyúlnak a gyertyák a tortán, boldog 30-at!

 

A menü: 

Húsételek: Fácános palacsintatekercs, sült vaddisznó, quiche-ek

Zöldségételek: vietnámi nyári tekercs satay szósszal, zöldségnyársak, quiche-ek

Krémfélék: humusz, paradicsomos-bazsalikomos krém, medvehagymás körözött, zöldborsókrém, padlizsánkrém, halpástétom, húspástétom

Levesek: hideg uborkaleves, hideg céklaleves

Saláták: tésztasaláta, narancsos céklasaláta, üvegtésztás zöldségsaláta, zöldsaláta

Sós sütik: mini hotdog, sós muffin, töltött pogácsa, gorgonzolakrémes falatkák, burgonyás és spenótos pogácsafánk, répás és hagymás tortilla

Édességek: szivárványszínű muffin, szirnyik, csokis banánkenyér, csilis brownie, márványsüti, csokitorta a Nándoritól

 

Még leírni is sok... A receptek hamarosan gyűlnek ugyanitt, mindenki jól lakott, még egy kis hajnali részeg falatozásra is jutott a maradékból, de másnapra már csak a bagettekből futotta, amit egyébként Misitől rendeltünk. Öt év múlva már a TEK legjobb pékétől, Mátétól fogjuk, aki jelenleg Nantes-ban edz, hogy később a lehető legjobb kenyerekkel lássa el kis népét (: 

Ezúton is köszönjük a Bortársaság támogatását, a sok-sok finom bort, és a Zsubrowka szintén folyékony ajándékát! 


Blog Widget by LinkWithin

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr1002813053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jj · http://sajtol.blog.hu 2011.04.10. 15:31:52

kicsit uncsi ez a tumblis irónia már...