hozzávalók (5-6 teknősre):
1 kiló filézett tengeri hal
2-3 ek margarin
2 pohár tejföl
3 gerezd fokhagyma
bacon (halanként egy szelet)
mustár
pirosarany
bors
majoranna
elkészítés:
a halakat besózzuk, félretesszük. a margarint felmelegítjük, hozzáadjuk a tejfölt és krémesre keverjük. közben adagoljuk az apróra vágott fokhagymát, kb három evőkanálnyi mustárt, kevés pirosaranyat és ízlés szerint a borsot és a majorannát. az elkészült szósszal vastagon bekenjük a halakat, majd betesszük őket a hűtőbe. kb egy óra múlva kezdhetünk tekerni: minden halnak jusson egy darab bacon. ezután már csak betesszük a halakat a margarinnal kikent tepsibe és kb fél óráig sütjük (220 fokon).
ez kb 2000 forintba kerül, még ha a köretet hozzászámoljuk, akkor is megéri. finom volt. nagyon. jó étvágyat!