Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Paprikáskrumpli tofuval

2008.04.22. 12:45 jj

A paprikáskrumpli az, amit eddig minden országban reprodukálni tudtam valamilyen szinten, ezért pite fülén már jön ki a rengeteg paprikáskrumpli, de a vendéglátóinknak többnyire bejön. Csináltam már vegát Faro-ban, portugáloknak, de abból egyszerűen csak kihagytam a kolbászt. Most azonban komoly fizikai munkásokra kellett főznöm egy holland biofarmon, ahol egy hétig önkéntesen ültettem a hagymát. Szóval kellett bele protein. Életemben először főztem tofuval (: Egyébként még a farm is megérne egy posztot.

Hozzávalók 15-20 teknősnek (illetve farmernak):
5 kg krumpli
4 db nagy hagyma
1 kg tofu
3 tojás
liszt (½ kg?)
olaj
paprika
só, bors





A krumplit pucoltasd meg a carefarmosokkal (ők ilyen gyámolgatott emberek ott, nem igazán értem), aztán kockákra vágja majd a dél-koreai lány, Tujan. Közben te hagymát aprítasz, majd olajon pirongatod. Közben feldarabolod a tofut kis kockákra. Ha már elég üveges a hagyma, akkor jó sok paprikát hintesz rája, kavarod gyorsan, le ne égjen, és hamar utánaküldöd a tofut, plusz só és bors. Ezt sütögeted vagy 10 percig így együtt, és ha meguntad, jöhet a krumpli. Összeforgatod, felöntöd vízzel, hogy ellepje. Folyamatosan adsz hozzá még paprikát, mert nem érzed elég ízesnek. Én még egy kaliforniai paprikát is beledaraboltam, hátha attól izgibb lesz.
Amíg ez fő, keversz galuskatésztát. Sosem láttam még ilyen sárga tojásokat, mint ezek a kerti tyúkoktól. Mintha egy kanál kurkumát is tettem volna hozzá, pedig nem. Három tojást kevertem el liszttel, vízzel és sóval, olyan galuskatészta-állagúra (tudom, hogy egyeseknek ez nem mond semmit, hát mondjuk olyanra, mint a meleg tejbegríz). Mikor már majdnem megfőtt a krumpli, akkor beleszaggattam a galust. Még pár perc, és készen van. Nagyon finom házi ecetes uborkát találtam hozza, Tujan pedig készített egy egyszerû salátát mellé. Ha nem is lesz olyan ízes, mint kolbásszal, de jófajta paprikával azért egész jó. A tofu meg tényleg csak a protein miatt volt jó, amúgy semmit sem adott hozzá a dologhoz.


Idô: 2 óra (a mennyiség miatt)
Pénz: passz, nem tudom, milyen a tofu árfolyama. A többi dolog meg olcsó.

Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: hollandia krumpli tofu vegetáriánus biofarm

süti beállítások módosítása