Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Food Not Bombs!

2008.08.05. 16:20 jj

Pénteken délután hatra ételosztást szervezünk a Boráros téri aluljáróba. Az évtizedek óta működő nemzetközi projekt fedőneve Food Not Bombs. Ez nem kifejezetten a jótékonykodásra helyezi a hangsúlyt, hanem egyfajta békemozgalom. Azt mondja, az étel nem kiváltság, hanem jog. Ingyenes vegetáriánus ételt adni éhes embereknek - ez az alapelv. Budapesten pedig éhes embert találni eleget.

Hogyan segíthetsz?

1. Alapanyag.
Az alapelvek közé tartozik, hogy kidobásra ítélt, de még épp használható alapanyagokat használjon. Rengeteg ételt dobunk ki ok nélkül. Próbáltuk körbejárni a zöldségeseket például a csarnokban, de inkább szombaton tudnának adni maradék árut. Ha nem jön össze ilyen, akkor mi magunk összedobjuk az árát és megvesszük. Ha van tipped, honnan szerezhetnénk pénteken kidobásra ítélt zöldséget, gyümölcsöt, pékárut vagy akár készételt, ne hezitálj kontaktálni. A lényeg, hogy este hatkor van az osztás, és nem késhetünk.

2. Készétel
Igyekszünk minél nagyobb adagot főzni, de csak egy gáztűzhelyünk van, és onnan még el kell cipelnünk a kondér(oka)t a Borárosig. Korlátozottak tehát a kapacitásaink, ezért ha tudsz főzni valamit, vagy csak van akár két adagnyi maradékod előző estéről, és a közelben laksz, hozd el nekünk. Most felejtsd el gasztro-éned, ezúttal inkább a mennyiség a fontos, és nem fogunk megszólni, ha nem buffala az a mozzarella. Preferáltan vega kaja, de szerintem húsos étellel se fogunk elküldeni.

3. Terjesztés
A teknős nem egy populáris blog, ezért ha tetszik az ötlet, posztolhatsz egy ide mutató linket a saját oldaladon, illetve terjesztheted "civilek" között is, azaz a blog-szcénán kívül. 

4. Részvétel
Ha alapanyagot vagy ételt nem tudsz biztosítani, akkor is érdemes elnézned felénk, próbálunk jó hangulatot teremteni, dobosokat hívni, ilyesmi. És nagyszerű lehetőség, hogy megismerd a teknősöket.

Légyszi kontaktálj, ha ezek közül bármi.

Btw hazaértem a farmról, majd lesz beszámoló, esetleg már kajákat is posztolok, ki tudja.


Blog Widget by LinkWithin

8 komment

Címkék: blog esemény

süti beállítások módosítása