Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Anya kedvenc répasalátája

2009.06.28. 02:22 jj

Nagymamám két hete lett hetven éves, és több mint húsz embert hívott össze ünnepelni. Rengeteget sütött-főzött, de megkért, hogy segítsek valami vegát az asztalra tenni. Egy remek quiche-t és ezt a salátát készítettem, amit anyukám azóta is emleget.

Hozzávalók egy nagy tálhoz: 

1 csomag zsenge sárgarépa
3-4 alma
néhány marék spenót
1-2 evőkanál szezámmag
1 ek méz
1 ek olívaolaj
1 citrom leve
só, bors

Az almát és a répát vékony szeletekre vágjuk, a spenótot pedig vékony, hosszabb "szálakra". A mézet, olajat, citromlevet egy kis sóval és borssal jól összekeverjük, ráöntjük a salátára, megszórjuk a szezámmaggal. Egyszerű és nagyszerű, hhá.

Idő: 15 perc
Pénz: 300 Ft


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: alma saláta répa egyszerű vegetáriánus

süti beállítások módosítása