Elkezdtem a készletek felszámolását, mivel februártól Dániában leszünk pitével, és nem fogjuk magunkkal vinni a fél csomag zabpelyheket. És nagyon kívántam valami édességet. Ehhez pedig minden hozzávaló megvolt itthon, már többször készítettem. Igazán kollégista-barát sütemény, nem kell bele semmilyen drága hozzávaló.
Sok teknősnek:
16 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tojás
12 dkg olvasztott margarin
5 ek zabpehely
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
3 nagy vagy 5-6 kisebb alma
fahéj
Összekeverjük külön a nedves és a száraz hozzávalókat, aztán a kettőt egybe. Az almát lereszeljük, de a gerezdek végével nem kell szenvedni, tegyük félre. A reszeléket kinyomkodjuk (ez a legszarabb része az egésznek), megszórjuk fahéjjal, majd hozzá az egész masszához. Egy nagyobbacska kivajazott tortaformába tettem, de persze sima tepsibe is jó. A tetejét megszórtam még zabpehellyel, mert az igazán jól mutat, a reszelésből maradt végeket felszeltem, és elhelyeztem koncentrikusan. Sajnos ők egy kicsit túlszáradtak a sütésben, amire kellett vagy 40 perc, kábé 180-200 fokon.
Idő: kb 30+40 perc
Pénz: 3-400 forint