Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Workshop beszámoló 1. Manti - Törökország

2011.02.23. 17:49 vkatuss

Na hát akkor most írok egy rövid receptet, és aztán szép lassan posztoljuk a többit is, amiket tanultunk. Rengeteg mindent hoztunk haza, amiket mind ki kell próbáljunk, úgyhogy majd szép lassan megírjuk azokat is..

Nem főztünk olyan sokat, mint amennyit szerettünk volna, mint kiderült ez inkább egy Eskisehirt népszerűsítő workshop, mintsem főző, úgyhogy először csak a második napon álltunk neki tésztát gyúrni (egyébként konstans meglepődés tárgya voltunk, hogy minket tényleg érdekel a főzés). A krími tatár szövetségnél voltunk és cuki nénikékkel mantit illetve cigbörek-et csináltunk. A manti olyasmi, mint a ravioli, alapvetően hússal töltött tészta. A tészta egyszerű víz, liszt, tojás, só, amit nyers darált hússal töltenek.

 

A nénikék között nem volt teljes egyetértés, hogy a kis tészta kockákat hogyan kell összehajtani: az egyik iskola szerint először összehajtod a két egymás melletti csücskét és azt ráhajtod a másik két csücsökre, a másik iskola szerint a a négy csücsköt együtt hajtjuk középre. A boltban láttunk szárított mantit-t, amiknél, a kép tanúsága szeint, a  nénikék gyári gépek az utóbbi hajtogatási iskolát követik.

 A töltelékbe nyers húst, hagymát, paradicsomot, és piros paprikát tesznek. Amint összehajtogatták a kis tészta batyukat, forró vízbe teszik és 15-20 percig főzik, amíg a batyuk fel nem jönnek a víz tetejére. Az egészben az a legjobb, hogy fokhagymás tejföllel tálalják és friss mentát szórnak a tetejére. Elképesztően jó! Hogy ezt miért nem árulják az itthoni török éttermekben?!?


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: török törökország tészta isztambul

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr32685590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása