Szóval a hozzávalók:
- 1 kg savanyúkáposzta
- egy üveg barnasör
- 10 dkg méz
- 5 dkg vaj
- kis köménymag, só
Az elkészítés módja kemény:
Mindent beleszórsz egy serpenyőbe (nagyobb fajtába), és egy óráig kavargatod.
(Én kicsit nagyobb lángon rotyogtattam [be jó volna, ha láng volna a koliban], így kicsit több, mint egy üveg sör ment bele.)
A képen az a nagy húscafat csak azért szerepel, mert úgy gondoltuk, hogy a köznek kell egy kis hús is (én simán elnyammogtam volna a káposztán magában). Szóval bedobtunk egy kiló füstölt sonkát pár gerezd fokhagyma és egy marék bors társaságában egy lábasba és kb 4 óráig hagytuk kis lángon punnyadni.
A házikenyér meg gondolom majd jön (posztolódik öh) hamarosan.
Az eredeti recept szerint 12 embernek elég, azt meg nem láttam, hogy hány teknős evett belőle. Bizonyára ennél több.
Kb 1000 pénzből jött ki Dreher Bakkal.
Jó vót, na.