Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Diós-áfonyás zabpelyhes keksz

2011.01.31. 21:16 vkatuss

Találtam a szekrényben egy kis diót, szárított áfonyát és zabpelyhet, úgyhogy megszületett ez a keksz. :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 8 evőkanál méz
  • 10 dkg sütőmargarin vagy vaj
  • dióbél és szárított áfonya

Elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. Én az itthon talált és darabosra tört diót tettem bele és megtoldottam egy kis összevágott aszalt áfonyával, de persze lehet mandulával vagy ilyesmivel csinálni.  Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor összeállnak a hozzávalók, kis halmokat kanalazunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tészta sosem áll össze igazán a zabpehely miatt, de úgyis összesül, szóval nem kell aggódni. 160 fokon 20 perc alatt megsül.

Egy féléve a Börzsönyben kirándultunk és Nagybörzsöny falujában bukkantunk egy csodás helyre, a Lekvár-lak-ba. Az egész ház telis-tele van lekvárokkal! Még anno vettünk ott egy üveg zöld-dió lekvárt, úgyhogy most azt ettük a keksz mellé, egyrészt mert elképesztően passzol hozzá, másrészt mert a keksz maga csak mérsékelten édes (aki úgy szereti persze tehet bele több mézet is..)

 


Blog Widget by LinkWithin

Szólj hozzá!

Címkék: édes dió vegetáriánus zabpehely

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr602628980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása