A tésztához:
- 10 dkg sav.káp.
- 5 dkg kakaópor (rendes)
- 28 dkg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
- 3 tojás
- negyed liter tej
- 1-1 kiskanál sütőpor és szódabikarbóna
- egy csipet só
- vanilincukor
Az öntethez:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- mi még egy kis grenadinszirupot is öntöttünk hozzá.
(Bocs, de a körmömet nem bírtam kihagyni a dologból...)
Kapcsold be a sütőt 160°C-ra és vajazz ki egy őzgerincet (3 literest). (Asszem így híják bár ennek nem voltak bordái... trapéz alapú hasáb, aminek a legnagyobb oldala hiányzott -> mi a neve?)
Öblítsd át a sav.káp.-t csap alatt, nyomkodd ki belőle a vizet és vagdosd fel úgy, hogy kb 1-2 centisek legyenek a darabkák.
Szórd egy edénybe a lisztet, a porcukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a vanilincukrot és a sót.
Verd fel a vajat a cukorral, legyen jó krémes. Add hozzá egyenként a tojásokat.
Keverd bele a száraz cuccok egyharmadát és a tej felét. Aztán még egy harmadot a szárazból a tej másik felével. Végül a maradék szárazat a s.k.-val.
Öntsd a tésztát (vagy krémet, de leginkább trutyit) a kivajazott őzgerincbe (vagymibe), és helyezd az előmelegített sütőbe kb 45 percre. Akkor jó, ha beleszúrsz egy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi.
Várd meg, amíg teljesen kihűl a cucc, aztán fordítsd ki a sütit a formából.
A csokiöntethez a csokit, a vajat és a szirupot (2-3 evőkanálnyit) olvaszd fel egy serpenyőben. Várd meg, amíg kicsi kihűl (kb szobahőmérsékletűre) és kanalazd a torta tetejére, hogy lefolyjon az oldalán.
Amilyen perverz, olyan jó.