Ha jobban belegondolok, kedvencek közé is sorolhatom. De csak úgy, ahogy mi készítjük. Tipikusan az az étel, amit minden család máshogy. És még nem láttam úgy máshol, ahogy mi, szóval megéri talán leírni. Most hús nélkül készült, mert kellett vega fogás, meg mert én amúgy is "leszoktam" a húsról, de otthon darált hús szokott bele menni és tarhonya. És elég édes. Az én tányéromon még egy kanál cukorral. Tarhonyát Dávid hozta Berlinig, onnan pedig mi Dániáig, köszi! Nélküle nem jöhetett volna létre.
Hozzávalók X teknősnek:
sok paradicsom
sok paprika
hagyma
olaj
tarhonya
só, bors, cukor
Pontos mennyiségeket természetesen nem tudok, pláne mert kábé 20 főnek elegendőt készítettem legutóbb. De amúgy se fontos, az arányok nem sokat számítanak.
Úgy kezdjük, mint minden mást: hagymát darabol, olajon dinsztel. Paprikát, paradicsomot darabol, én nem túl kicsire, de mások panaszkodtak miatta. Úgyhogy te darabold kicsire. Használtam egy nagy-nagy paradicsomkonzervet is, daraboltat, mert hát az áprilisi "dán" paradicsomok mondhatni fakók. Sóztam, kicsi bors, kicsi cukor, ami bizonyára szentségtörés sokak szemében, de én így szeretem, na. Elég sokáig kell főzni, nem elég, hogy megpuhulnak, el kell vesznie a vad savas íznek. Szóval lehet, hogy egyszerű kaja, de nem gyors. Ha már egész jó, akkor zutty bele a tarhonya, és várni, hogy az is megpuhul. Kezdőknek no worries, eddigre már elég levet eresztenek a zöldségek, nem kell bele víz. A tarhonya a lecsó tökéletes kiegészítője, a rizses és a tojásos is jó messze sunnyognak mögötte.