Linkblog

Teknősleves

Néhány kollégista túllép a pizza-rántotta-melegszendvics aranyháromszögön.

Címkék

alma (4) aszalt szilva (4) avokádó (3) bacon (2) banán (5) befőzés (2) bio (3) biofarm (3) blog (23) bor (3) budapest (2) bulgur (2) csicseriborsó (2) csípős (2) csirke (8) csoki (4) cukkini (5) dánia (8) dió (3) édes (21) egyszerű (24) esemény (25) étterem (7) fagyi (4) fahéj (3) fokhagyma (6) food not bombs (3) gomba (3) gyors (4) hal (14) hely (11) hollandia (3) hús (3) indiai (2) isztambul (2) japán (2) kagyló (2) káposzta (5) karácsony (9) körte (3) közös (7) krumpli (9) külföld (2) lazac (2) levelestészta (3) leves (7) lilahagyma (3) magyaros (3) mangó chutney (2) marokkói (2) márványsajt (4) más tolla (3) menta (2) méz (7) mustár (3) olasz (4) olaszország (2) padlizsán (5) paprika (4) paradicsom (8) parmezán (2) póréhagyma (3) rakott (2) répa (6) rizs (2) sajt (6) saláta (5) spanyol (2) spanyolország (10) sütemény (10) szárított paradicsom (5) tapasz (3) tej (2) tejszín (9) tészta (15) tofu (2) tojás (4) tök (3) tonhal (2) török (2) törökország (2) torta (4) túró (5) uborka (2) vegetáriánus (46) vkf (10) zabpehely (2) zöldség (9) Címkefelhő

Sült paprika feta sajttal

2010.08.16. 13:53 vkatuss

Már régóta kedvem volt a Chili és Vanilia féle sült paprika salátát megcsinálni, egyrészt mert nagyon egyszerű, másrészt mert szuperek a színei. Vettem is hát paprikákat, szépen megsütöttem, meghámoztam, jött rá egy kis só, bors, olívaolaj, fehérborecet és a tetéjére morzsoltam feta sajtot. Az eredeti recepthez képest annyi a különbség, hogy lila hagymát, oregánót és a két hete pácolt citromból is tettem bele vékonyra vágott szeleteket, mivel ez a hagyományosan a marrokói konyhában használt hozzávaló remekül passzol a sült zöldségekhez.

Hozzávalók:

4-5 TV paprika
1-2 kaliforniai paprika
jó minőségű feta sajt
olíva olaj, fehérborecet
só, bors, oregánó
díszítéshez: lila hagyma és citromhéj

 

 

 

 

 

 

 

 

Citromot pácolni egyébként nem egy nagy ördöngősség, és a kész citrom a hütőben hónapokig eláll. A citromokat negyedekre vágjuk, és bő forró vízben öt percig főzzük. Ezután hideg vízbe tesszük és egy órát állni hagyjuk. Fél liter vízben, 10-10 deka sót és cukrot teszünk és forrás után három-négy percig főzzük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni, hogy ne legyen forró. A citromgerezdeket szorosan egy csatos üvegbe rakosgatjuk és rétegenként egy evőkanál sót és pár szem koriandert, valamint egy babérlevelet teszünk. Mikor megtelik az üveg, felöntjük a meleg páclével, lezárjuk és a hűtőbe tesszük. Négy-öt nap múlva fogyasztható. (Az ételbe kizárólag a citrom héja kerül, ezért felhasználáskor ki kell vágni a citrom belsejét és a héjat vékony szeletekre vágva érdemes felhasználni)

Hozávalók:

5 citrom
10 dkg só
10 dkg cukor
só, egész koriander, babérlevél

 

 

 

 

 

 

 

 


Blog Widget by LinkWithin

1 komment

Címkék: saláta paprika vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://teknosleves.blog.hu/api/trackback/id/tr472225485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilaj 2010.08.16. 18:20:55

kapia! kapia paprikával az igazi!
süti beállítások módosítása